Tel : 016 35 35 32
info@fietslab.be      BTW: BE0695389040

Maandag:       10:00 - 18:00

Dinsdag:         op afspraak (herstellingen)

Woensdag:     10:00 - 18:00

Donderdag:    op afspraak (herstellingen)

Vrijdag:           10:00 - 18:00

Zaterdag           9:00 - 13:00

Zondag: gesloten

SLUITING KERST: 23/12 tem 03/01

KIES VOOR EEN TANDEM VOOR NOG MEER PLEZIER

Op zoek naar een tandem in Leuven of omgeving? Klop dan vandaag nog bij Fietsenwinkel Fietslab aan. Waarom rijden mensen op tandems? Op een tandem hebt u nooit meer last van frustrerende tempoverschillen tussen de beide fietspartners. Veel mensen vinden dat een absolute verademing. Sterker, op de tandem groeien het fietsplezier en de teamspirit. Onderweg kunt u altijd makkelijk met elkaar praten.

Tandemrijden is goed voor het onderhouden van uw relatie. Als een van beide partners, zoon of dochter een handicap heeft, is een tandem meestal zelfs de ideale oplossing om visuele en fysieke tekorten te overbruggen. Tandemrijden is dus veel meer dan met twee op dezelfde fiets gaan zitten en trappen maar - u beleeft alles intensiever.

Tandems zijn er in alle soorten: tourtandems, trekkingtandems, racetandems, roadtandems, MTB-tandems, gezinstandems.... Ze staan bij ons allemaal voor u klaar voor een testrit.

En wat nog straffer is: eventueel bouwen wij voor u een tandem op maat.
 

Ontdek onze merken

  • www.pedalpower.de: zeer uitgebreid gamma met degelijke tandems en keuze naar afmontage.

  • www.santana-tandem.com: topkwaliteit race-, MTB- en trekkingtandems, keuzen uit alu. cromo., titanium, carbon. Wij zijn tevens het testcenter in België.

  • www.bernds.de: veelzijdige en vouwbare tandems.

  • www.hasebikes.com: fantastische en speciale tandem.

     

TandemtestJullie zijn nieuwsgierig of u met uw beiden wel met een tandem kunt rijden. Iedereen kan met een tandem rijden maar om als team te rijden zijn er wel enkele voorwaarden. Welke? Als u deze vragenlijst afwerkt dan weet u direct of jullie een team zijn en/of tandemrijden wel een geschikte bezigheid is. U haalt misschien toch niet zoveel punten, geen nood: even werken aan jullie teambuilding en u bent ermee weg.

Elke vraag is onderverdeeld in een vijftal subvragen. U kunt met elke subvraag een punt winnen. Dit is een test voor tandemrijders, dus u dient ze met twee personen te doen (toekomstige tandemrijders). Om de scoretabel te lezen telt u beide bekomen scores op, elk kan max. 50 punten behalen, samen 100.

Vraag 1: Zou u graag meer tijd met elkaar doorbrengen?
 

Geef uzelf twee punten als u minstens één maaltijd samen doorbrengt aan dezelfde tafel. Twee punten erbij als u meerdere uren samen doorbrengt in dezelfde ruimte, en een extra punt als jullie vrije tijd samen doorbrengen met dezelfde activiteit.
 

Vraag 2: Hecht u waarde aan beweging?
 

Geef uzelf één punt als u meer waarde schenkt aan uw conditie dan aan uw gewicht. Nog een punt als u momenteel een goede gezondheid hebt, en nog een punt als u nu beter in vorm bent dan een jaar geleden. U krijgt nog een punt als u minstens één maal per week deelneemt aan een sportieve activiteit en een punt als u trappen gebruikt in plaats van een lift.
 

Vraag 3: Hebt u stresscontrole nodig?
 

Geef uzelf twee punten als u een voltijdse baan hebt, huisman/vrouw is ook een voltijdse baan. Nog een punt als u er zonder stress en ontspannen geraakt. Voeg een punt bij als u kinderen thuis hebt en nog een punt als u drie maaltijden per dag eet. (ong. twee brood, één warme)
 

Vraag 4: Houdt u van buiten zijn?
 

Geef uzelf een punt als het kriebelt om buiten te zijn bij slecht weer. Voeg een punt toe als u ervan houdt om een wandeling te maken in u buurt. Een groot punt als u van tuinieren houdt. Nog een punt als u een trekker of kampeerder bent. En een extra punt als u deelneemt aan een buitensport.
 

Vraag 5: Hebt u kinderen?
 

Geef uzelf een punt voor elk kind dat u hebt en een bijkomend punt als ze thuis wonen. Sorry geen punten voor honden, katten of tropische vissen. U mag maximum vijf punten geven ook al hebt u meer kinderen.
 

Vraag 6: Houdt u van reizen?
 

Geef uzelf een punt als u op jaarlijks verlof gaat. Nog een punt als u nooit tweemaal dezelfde plaatsen bezoekt. Een punt als u elke vakantie op een eiland doorbrengt. Een punt als u vakantiemagazines of de reisbijlage van uw krant leest. Een laatste punt als u genoten hebt van de plaatselijke keuken tijdens uw laatste vakantie.
 

Vraag 7: Waardeert u teamwerk?
 

Geef uzelf een punt als u wenst dat jullie goed overkomen op de dansvloer. Nog een punt als u samen uw belastingen invult zonder te discussiëren. Nog een punt als u samen dezelfde rekeningen gebruikt. Nog een punt als jullie gezamenlijk een favoriete film of lied hebben. En een laatste punt als jullie een gezamenlijke hobby of sport hebben.
 

Vraag 8: Houd u ervan om samen te zijn met gelijkgezinde koppels?
 

Geef uzelf een punt als u in de voorbije zes maanden vrienden hebt uitgenodigd voor een etentje. Nog een punt als het een etentje was met alles erop en eraan. Een derde punt als u onlangs nog met een koppel naar een film, concert of een ander evenement bent geweest. Twee extra punten als u altijd uw vakantie met een ander koppel deelt.
 

Vraag 9: Kan u gaan fietsen in uw buurt?
 

Geef uzelf een punt als u gemakkelijk de fiets als vervoermiddel kan gebruiken waar u nu woont. Nog een punt als er een fietsroute is in een straal van 5km. Nogmaals een punt als u in een rustige straat woont of er in een straal van 1km groen is. Een extra punt als u bereid bent 30 minuten te rijden naar een fantastische fietsroute en een laatste punt als u dit doet met de fiets.
 

Vraag 10: Bent u al een fietser?
 

Captain (voorste tandemrijder) geef uzelf vijf punten als u al weet hoe u moet schakelen, remmen, trappen en een platte band herstellen. Zo niet, geef uzelf dan vier punten omdat u bereidt bent dit te leren.
 

Stoker (achterste tandemrijder) geef zelf één punt als u al een fietser bent zelfs al kent u niet alle kneepjes van het fietsen (fietservaring is geen vereiste). Nog twee punten als u de vrijheid apprecieert om mee te rijden op de passagiersstoel van een auto (in plaats van te rijden). Geef uzelf nog een punt als u niet van op de achterbank de bestuurder instrueert en een vijfde punt als u volledig vertrouwen hebt in uw toekomstige captain.
 

Resultaat
 

Tussen 80-100 punten:
 

Geen angst, u bent al tandemrijder. Het is altijd fijn om te weten dat u de juiste keuze hebt gemaakt.
 

Tussen 60-79 punten:
 

Proficiat. U hebt al de juiste partner gevonden en uw leven wordt ongetwijfeld nog beter. Loop direct naar a-bikes, u leeft tenslotte maar één keer.
 

Tussen 40-59 punten:
 

Hmm... u hebt waarschijnlijk meer informatie nodig. Een suggestie? Kom eens langs voor een gesprek en informatie en maak eens een testrit.
 

Tussen 20-39 punten:
 

Niet wanhopen, er is altijd wel een sprankel hoop. U bent nog niet klaar om een tandem te kopen, maar u hebt er binnenkort wel een nodig. Als u uw puntenaantal wilt verhogen kan u altijd enkele bovenstaande punten toepassen in uw leven.
 

Tussen 0-19 punten:
 

Vergeet het. Koop een grotere zetel en bouw nog een schip in een fles. In plaats van een tandem te kopen kan u beter nagaan hoe u uw relatie kan verbeteren door een nieuwe DVD te kopen.


Ga naar onze contactpagina

 

Indien u ons wilt bereiken voor meer informatie over onze tandems of een afspraak wenst te maken, kan dit via de contactpagina van Fietsenwinkel Fietslab in Leuven.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now